Вести

Велики дан за две општине

Повереник општинског одбора Српске напредне странке Ковачица, Милан Гарашевић, сусрео се током јучерашњег дана са повереником Општинског одбора СНС из Опова, Зораном Тасићем у Дебељачи. Повод за посету било је потписивање уговора са извођачем радова на наставку деонице пута Дебељача Опово. Вредност пројекта је 300 милиона динара, а са завршетком поменутих радова доћи ће се до 10.2 километара, даље остаје још само 2 км до самог краја изградње пута.

- Изградњом аутопута у јужном делу Баната, добијамо ковачички петљу, а са овим путем и развојем инфраструктуре наша општина добија нови живот. Можемо да рачунамо на пораст цене некретнина, на краћи пут до Београда и кванташке пијаце која је важна нашим пољопривредним произовђачима, и на крају бићемо ближе аеродрому, истакао је Гарашевић.

- Потписан је уговор који је вредан 300 милиона динара. Крећемо са пројектом који је стратешки важан за наше две општине, а средства су обезбеђена из Фонда за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, додао је др Зоран Тасић, повереник ОО СНС Опово.

И раније су постојале намере да до изградње пута дође:

- Пројекат је започет за време бивше власти. Потрошено је 300 милиона динара и тих 300 милиона је нестало. Ветар је однео насути песак и од пута није остало ништа. Ми ћемо успети да за време једног мандата завршимо овај пројекат, подсетио је Милан Гарашевић.