Вести

Сваком ђаку анатомски ранац

Општина Ковачица је ове године богатија за 210 првака. Тај број је мањи у односу на претходне године, али с обзиром на то да је број уписане деце у вртић повећан, очекују се бројније генерације с обзиром на то да је број уписане деце ове године у вртић 473.
Ове године представници општине Ковачица поделили су школске ранчеве, анатомске, у школама општине Ковачица. Основне школе у општини Ковачица посетили су представници општине и општинске управе како би поделили ранчеве и сликовнице, али и пожелели првацима срећан полазак у школу.
Јарослав Хрубик, председник општине Ковачица и повереник Месног одбора СНС Ковачица, обишао је основну школу у Уздину заједно са замеником председника СО Ковачица и повереником МО СНС Уздин, Стелианом Баланом, и одељењима на румунском и српском језику пожелео да вредно уче и буду марљиви у школи.
Основне школе у Ковачици, Падини и Дебељачи обишле су помоћница председника општине Ковачица, Маријана Мелиш и Тања Бубесков, начелница ОУ.
Општинска управа обезбедила је све услове да се испоштују све прописане епидемијске мере, а школе су темељно спровеле све процедуре.
Ове године највећи број првака биће уписан у основне школе у Ковачици и Падини, а интересантно је што су сви осмаци који су завршили школу у Падини, своје школовање наставили у Републици Србији.