Вести

Представљен План развоја општине Ковачица

Општина Ковачица и Одељење за привреду и Лер спроводиће пројекат Израде Плана развоја општине Ковачица за период 2022-2028. У те сврхе, општина је добила средства од Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самуправу у висини од 642.000 динара.

 

Данас је у Ковачици одржана прва и уводна, од укупно 5 радионица које ће бити спроведене. Поред тога што је била уводна, такође је окупила и представнике општине и месних заједница. Окупљене је поздравила Маријана Мелиш, помоћница председника општине Ковачица, а уводну реч говорио је координатор пројекта Даниел Магду. Маријана Обоје су се сложили да је израда Плана одрживог развоја витални документ и показатељ у ком правцу треба постављати развојне приоритете.

 

Мелишова је такође изразила захвалност Секретаријату за додељена средства, и истакла да верује да ће сви укључени субјекти кроз радне групе допринети да стратегија обухвати све релевантне области живота грађана.

 

Планирано је да буду организоване 3 радне групе: Радна група за привреду, запошљавање, пољопривреду и рурални развој Радна група за културу, туризам, образовање, здравство и остале сродне службе Радна група за инфраструктуру и екологију. Даниел Магду, координатор пројекта. У оквиру рада радних група такође ће бити реализоване радионице у наредном периоду, након којих је планирано да буде одржана 5. завршна радионица.