Вести

Председник Хрубик потписао два важна уговора за општину Ковачица

Председник општине Ковачица, Јарослав Хрубик, потписао је уговор којим су обезбеђена средства за суфинансирање израде плана развоја општине Ковачица. Део средстава обезбедио је Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Пројектом је планирана израда плана развоја, а реализација пројекта се мора завршити до 31. децембра ове године.

Предвиђени план развоја мора да садржи анализу постојећег стања, визију, приоритетне циљеве развоја, преглед и опис мера за остваривање приоритетних циљева развоја и начин спровођења Плана развоја. Јарослав Хрубик, председник општине Ковачица, рекао је да ће овим пројкетом општина Ковачица имати јасно дефнисан циљ у погледу развојних потенцијала и према томе приоритетна улагања усмерити на развојне циљеве. За реализацију пројекта од стране Секретаријата обезбеђено је 642.000 динара.

Покрајински секретар Александар Софић овом приликом је рекао „Важно је нагласити да су планови развоја хијерархијски највиши документи развојног планирања који на локалном нивоу садрже дугорочне планске пројекције за период од најмање седам година“. У петак ће бити потписан још један важан уговор за Ковачицу чиме ће бити још ближе реализација изградње нове Галерије наивне уметности. Наиме, у згради Покрајинске владе са председником Игором Мировићем биће потписан уговор о суфинансирању израде пројектно-техничке документације за нову Галерију наивне уметности.