Вести

Општина поделила 90 ауто седишта

Савет за безбедност општине Ковачица и општина Ковачица, у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају, спровели су још једну успешну акцију. Маријана Мелиш ову прилику је искористила да истакне све мере које је општина Ковачица предузела како би помогла породицама са децом.

Првенествно мислећи на помоћ за новорођенче, помоћ за породице које добију близанце или тројке, затим помоћ и виду анатомсих ранчева за прваке, награде за најбоље ученике. Општина је расписала јавни позив за доделу дечјих ауто седишта која су намењена деци од 9 до 36 кг, односно након тзв. јајета, деца се возе у овим седиштима све док их не прерасту и престане уопште потреба за овом врстом осигурања током вожње.

Јавило се 90 родитеља, и донета је одлука у оквиру рад Савета да ниједан неће остати ускраћен за ову врсту помоћи, те је одлучено да сви који су остварили право на седиште, да га и добију. Такође, овом приликом одржано је и предавање и обука за коришћење ауто седишта. Како наводи статистика, потреба за обуком јавила се када је установљено да 90% ауто седишта није постављено исправно.