Вести

ОО СНС Ковачица организовао акцију уређења парка; Акцију посетио и Марко Попадић

Марко Попадић, директор Јавног комуналног предузећа Градска чистоћа из Београда, посетио је јучерашњу акцију ОО СНС Ковачица која се тицала чишћења и уређивања дечјег парка. Поред повереника месних одбора, функционера и директора, акцији је присуствовао и председник општине Ковачица и повереник ОО СНС Ковачица, господин Милан Гарашевић. 

Посета Марка Попадића била је повод да се разговара и о начинима сарадње наших јавних предузећа са великим јавним предузећем, какво је Градска чистоћа из Београда. У разговору са председником општине, господин Попадић је најавио помоћ општини Ковачица у виду обезеђивања радне машине по потреби домаћих ЈКП-а. 

Преко двадесет чланова Општинског одбора Српске напредне странке је радило на уређењу парка код Гимназије Михајло Пупин у Ковачици. Неки су били задужени за грабуљање лишћа, неки за фарбање, а неки за замену дрвених делова на справама за игру. Поред наведеног, извађене су и старе клупице, замењени ланци на љуљашкама, газишта на справама, насут је песак испод тобогана и све справе добиле су нову боју!

Диреткор ЈКП Градска чистоћа, Марко Попадић, је овом приликом за медије изјавио да је поносан на своје страначке колеге који су организовали и учествовали на акцији и нагласио да је данас велики задатак очување и унапређење животне средине. 

Повереник СНС Општинског одбора Ковачица, Милан Гарашевић, рекао је да је иницијатива чланова ОО СНС Ковачица за сређивање дечјег игралишта имала за задатак да промовише позитиван однос према околини. Притом, Гарашевић је најавио и наредне акције са сличном мисијом и нагласио да није тешко малим корацима подићи локалну свест о важности очувања животне средине.