Вести

Народни посланици обишли библиотеку и Галерију наивне уметности

Народни посланик проф. др Љубиша Стојмировић, професор универзитета, члан Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво и Одбора за дијаспору и Србе у региону у пратњи народног посланика Илије Матејића посетио је општину Ковачица.

Прва станица у посети општини Ковачица била је Општинска библиотека Ковачица којој је професор Стојмировић донирао књиге, како за радну јединицу у Ковачици, тако и за радне јединице у осталним огранцима Општинске библиотеке.

Директор Слободан Стевановски представио је рад библиотеке и библиотечки фонд, а господин Матејић је представио општину Ковачица. Након библиотеке, посланици су се упутили ка Галерији наивне уметности.

Поред тема везаних за књиге и уметност наивних сликара у општини Ковачица, разговарало се и о помоћи и подршци државе у условима пандемије, о вакцинацији и динамици и условима тестирања. Такође, посланик Матејић је укратко објаснио професору Стојмировићу рад и функционисање Дома здравља Ковачица.

Поред актуелности у области здравства, разговарали су и о актуелним инфраструктурним радовима и развоју локалне путне мреже, посебно о реконструкцији пута Црепаја – Ковачица, Опово – Дебељача, али и о путу Самош – Томашевац, али и о планираним радовима на Дому културе у Падини.

Извор: Ковачица инфо