Вести

Министар Вучевић положио венац на споменик Тибору Церни

Министар одбране, Милош Вучевић, положио је венац на споменик Тибору Церни у Дебељачи

У пратњи делегације општине Ковачица у саставу Јарослав Хрубик, председник општине Ковачица, Петар Вишњички, заменик председника општине Ковачица, Милан Гарашевић, председник СО Ковачица и Мирослав Томаш, одборник СО Ковачица,  министар одбране и војске, Милош Вучевић, положио је венце на споменик палом борцу у бици на Кошарама 1999. године, Тибору Церни. 

Поред министра, церемонији полагања венаца присуствовала је породица Церна, представници 125. моторизоване бригаде, представници СУП-а, Месне заједнице Дебељача и многи други. Такође, министар је посетио и породицу Церна овом приликом. 

Након Дебељаче, министар одбране посетио је општину Ковачица где је са представницима општине Ковачица одржао радни састанак. 

Војник Тибор Церна као командир стрељачког одељења 125. моторизоване бригаде учествовао је у одбрани СР Југославије за време НАТО агресије.  Погинуо је у одбрани карауле Кошаре код Ђаковице 1999. године, а постхумно је одликован Орденом за заслуге у областима одбране и безбедности првог степена. Председник Србије Александар Вучић је 2017. године у Дебељачи открио споменик Тибору Церни.

 

Извор: Општина Ковачица