Вести

Крај радова на путу Дебељача Опово

Председник општине Ковачица, Јарослав Хрубик и заменик председника општине Ковачица, Петар Вишњички обишли су радове на завршној фази пута Дебељача Опово. У пратњи председника и заменика председника општине били су и председник Света Месне заједнице Дебељача, Стеван Лазички и помоћник председника општине Ковачица, Мирослав Котваш. Назире се крај послу који је започет 2018. године по други пут. Иначе, први пут се о изградњи пута говорило још пре десет година, односно 2011. године.

Тада до изградње није дошло, док тада нова републичка и покрајинска администрација поново није покренула ово важно инфраструктурно питање за цео Јужни Банат и то 6 година касније. Целокупна вредност саобраћајнице Опово – Дебељача је 880 милиона динара, радови су финансирани из средстава Управе за капиталне инвестиције АП Војводине и они су финансирали целокупан износ. Вишегодишња инвестиција од изузетне важности – обилазили је и Мировић и председник Вучић Председник Републике Србије је у фебруару 2019. године обишао радове на путу Дебељача Опово и рекао: Бивша власт на челу са ДС је тај пут почела да гради још 2011 године, али је новац пребачен фирми која је брзо отишла у стечај, док су милиони нестали… Тај посао ћемо завршити што пре , као и пут Београд – Зрењанин и тако ћете бити увезани са средњим Банатом, што ће допринети доласку инвеститора“ поручио је тада председник Вучић.

Цео овај регион јужног Баната сада постаје додатно атрактиван јер има развијену путну инфраструктуру, те је погодан за инвестирање. Посебно је од велике важности што ће у наредном периоду проћи и аутопут,те се развија путна мрежа – основни предуслов за развој индустрије и привреде. Поред међуопштинског повезивања, знатно се скраћује пут до Београда, чиме очекујемо да ће и цене некретнина порасти. Такође, велики број деце из Опова школује се у Ковачици, па ће сада и путовање ученика бити олакшано.

 

Извор: Ковачица Инфо