Вести

Инфраструктура не сме угрозити екологију

Одржана је четврта радионица у оквиру израде Плана развоја општине Ковачица, и то радионица Радне групе за инфраструктуту и екологију. Пројекат израде Плана развоја реализује општина Ковачица, односно, Одељење за привреду и локално економски развој, уз подршку Покрајинског секретаријата за регионални развој и међурегионалну сарадњу. Овај пројекат финансиран је од стране Секретаријата у висини од 642.000 динара. Данашња радионица тицала се израде једног дела Локалног акционог плана развоја за општину Ковачица за период 2022. до 2028.

Тачније, разговарало се на тему инфраструктуре и екологије са свим релевантним субјектима који су укључени у ове две области. Области су повезане кроз план развоја, објашњава Даниел Магду, координатор пројекта, јер се развој инфраструктуре мора ускладити са одрживим развојем у области екологије.

Састанак је одржан са представницима јавних комуналних предузећа и са заинтересованим представницима удружења која се баве очувањем екологије у општини Ковачица. Иначе, радионице су организоване тако да окупе све радне групе које ће појединачно дати допринос у изради Плана развоја, који је изузетно важан документ чији је задатак да дефинише смер развојних приоритета општине Ковачица за период од седам година.